Rotterdam Squash Academy

gericht op het trainen en ondersteunen van top jeugdspelers

Doelstelling

De Academy is gericht op het trainen en ondersteunen van nationale en internationale top jeugdspelers. Spelers kunnen gebruik maken van de kennis van professionele trainers met een zeer goed internationaal trackrecord.

Uitgangspunten

Kim van den Bosch is de hoofdtrainer van de Academy en is verantwoordelijk voor alle squashdoelen. Hij maakt de planningen voor en in overleg met de spelers. Kim zal ook tijdens verschillende nationale en internationale toernooien de spelers met raad en daad bijstaan.

De Academy staat onder leiding van een technische commissie.
Deze commissie bestaat uit Ronald Permentier, Dennis Huisman en Rita Ramkisoen. De technische commissie zal, in samenspraak met de trainers, optreden als selectiecommissie. Op basis van leeftijd, mogelijkheden en ambities zullen de deelnemers worden geselecteerd om het niveau van de Academy hoog te houden.

Alle facetten van de Academy zullen transparant zijn voor alle betrokkenen. Zelfs de financiën zullen iedere 3 maanden bijgewerkt en aan de leden gepresenteerd worden.

Ook jonge PSA spelers kunnen zich aansluiten bij onze Academy.
Hierdoor kan de opleiding na de jeugdperiode verder worden uitgebreid. Wel moeten deze spelers serieus met hun sport bezig zijn en duidelijke doelen stellen. Een PSA-notering is daarom een vereiste voor deze groep. Voor hen is een apart pakket samengesteld.

Als de trainingsstaf vergroot moet worden omdat er meer spelers inschrijven dan door 1 trainer te begeleiden is, zal een 2e gekwalificeerde trainer aan de trainerstaf worden toegevoegd. Alle trainers staan te allen tijden onder leiding van Kim.

Faciliteiten

De Academy zal worden gehouden bij een van de meest toonaangevende squashverenigingen van Nederland, Victoria Squash in Rotterdam. Met een goede bereikbaarheid per auto, trein en metro en zeer goede squashfaciliteiten is dit een ideale locatie.

Er zijn 12 squashbanen, fitness mogelijkheden en een fysiotherapeut.

Victoria Squash Rotterdam Victoria Squash Rotterdam